Συμφωνία ανακωχής έκανε η Ελλάδα με τα Σκόπια

1732
Συμφωνία ανακωχής έκανε η Ελλάδα με τα Σκόπια

Συμφωνία ανακωχής έκανε η Ελλάδα με τα Σκόπια

του Αδάμου Δάιου, Οικονομολόγου Msc – Μηχανολόγου Μηχανικού ΑΠΘ

Από όποια πλευρά και να το δεις, στο προσύμφωνο στις Πρέσπες η Ελλάδα δίνει γη και ύδωρ στα Σκόπια, χωρίς ένα αντάλλαγμα. Περισσότερο μοιάζει συμφωνία ανακωχής μετά από αιματηρό πόλεμο με έναν δυνατό κατακτητή, που μπροστά στην εξαφάνιση του λαού σου τους παραδίδεις τα κλειδιά της Μακεδονίας και του Αιγαίου.

Τα Σκόπια θα ονομάζονται Βόρεια Μακεδονία με χρήση erga omnes, αλλά η ιθαγένεια θα είναι Μακεδονική (όχι και τόσο erga omnes), η γλώσσα Μακεδονική (όχι και τόσο erga omnes), οι πινακίδες των αυτοκινήτων θα είναι ΝΜ και ΝΜΚ -για να μην ενοχλούνται οι Βορειοελλαδίτες- αλλά για όλους τους υπολοίπους σκοπούς παραμένουν  ΜΚ και ΜΚD (όχι και τόσο erga omnes). Βέβαια για να είμαστε κατοχυρωμένοι, το προσύμφωνο αναφέρει ότι οι όροι Μακεδονία και Μακεδόνας αναφέρονται σε διαφορετικά ιστορικά πλαίσια και πολιτιστική κληρονομιά. Δηλαδή, η Μακεδονία και ο Μακεδόνας είναι η περιοχή και πληθυσμός, χαρακτηριστικά και πολιτισμός, ιστορία και κουλτούρα και πολιτισμός διακριτώς διαφορετικά για την Ελλάδα και διαφορετικά για τα Σκόπια.

Άρα, για την Ελλάδα η Μακεδονία και ο Μακεδόνας φτάνει μέχρι το 2018, και μετασχηματίζεται σε Μακεδονία και Μακεδόνας για τους Σκοπιανούς από το 2018 και μετά. Τελικά, όλα τα σχετικά με το όνομα, εμπορικές ονομασίες, εμπορικά σήματα και επωνυμίες θα διαπραγματευθούν αργότερα από μία επιτροπή σε κάποιο μέρος (όχι και τόσο erga omnes).

Και αφού η Ελλάδα τους ανάγκασε να αποδεχτούν όλα όσα γράφονται παραπάνω, θα πρέπει από την μεριά της να δώσει κάτι και στα Σκόπια. Έτσι είναι. Η Ελλάδα θα βοηθήσει τα Σκόπια να εισέλθουν σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που είναι μέλος, όπως Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και σε διεθνείς, πολυμερείς και περιφερειακούς οργανισμούς. Γιατί, ενώ είσαι έξω από αυτούς τους οργανισμούς δεν σε υπολογίζουν, αλλά αν τρυπώσεις γίνεσαι ίσος και όμοιος. Άρα, θα αναγκάσει η Ελλάδα και τον υπόλοιπο πλανήτη να δεχτεί αυτήν την ονομασία για τα Σκόπια, μιας και τα ίδια τόσα χρόνια δεν τα κατάφεραν από μόνα τους.

 Για του λόγου το αληθές, μετά από τιτάνιες προσπάθειες της κυβέρνησης μας, τα Σκόπια τελικά πήραν ημερομηνία για να πάρουν ημερομηνία έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΕΕ στα μέσα του 2019. Επίσης, στο ΝΑΤΟ τους είπαν μετά την ολοκλήρωση του προσύμφωνου των Πρεσπών θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες ένταξης. Πάλι καλά που η ανικανότητα μας δε μας άφησε ούτε τώρα.

Και περνάμε και στα εδαφικά. Δεσμευτήκαμε και η Ελλάδα και τα Σκόπια ότι δεν διεκδικούμε τίποτα στην επικράτεια του άλλου. Ευτυχώς. Γιατί τα Σκόπια με τον αξιόμαχο και με χιλιάδων ετών πείρα στρατό μας απειλούσε. Ενώ η Ελλάδα χωρίς στολή παραλλαγής έχει αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Ακόμη, απαγορεύονται και οι πράξεις μη φιλικού χαρακτήρα κατά τού άλλου. Τέλεια, γιατί είμαστε οι τελευταίες χώρες του κόσμου που χρησιμοποιούμε πράκτορες και κατασκόπους. Και όχι μόνο, αλλά οφείλουμε να αποτρέπουμε όλες τις πράξεις από κρατικές υπηρεσίες και ιδιωτικούς φορείς που μπορεί και πιθανόν θα υποδαυλίζουν την βία, το μίσος και την εχθρότητα εναντίον του άλλου μέρους. Τέλος και με την εθνική γυμναστική μας των συλλαλητηρίων.

Και αφού τα βρήκαμε παντού, τα Σκόπια ως περίκλειστο κράτος θα μπορεί να εκμεταλλεύεται τους πόρους του Αιγαίου. Ακόμη δεν ανακηρύξαμε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη για εμάς και αρχίσαμε τα δώρα στα Σκόπια. Τελικά, αφού τους υποβάλλαμε σε τεράστια πίεση να δεχτούν όλα αυτά, θα τους βοηθάμε και οικονομικά και με μεταφορά τεχνογνωσίας να αναπτυχθούν και να μην εξαρτώνται από τα γειτονικά τους κράτη για επιβίωση.

Σε όλο το κείμενο του προσυμφώνου υπάρχουν υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στα Σκόπια. Η Ελλάδα συμφωνεί στην ονομασία των Σκοπίων με όνομα που εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, αλλά και στην ύπαρξη Μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας. Ένα όνομα που επαναλαμβάνεται στους αιώνες από τα χείλη των Ελλήνων, αλλά για τους Σκοπιανούς αποτελεί όχημα επιβίωσης και προσδιορισμού ταυτότητας.

Σε συζήτηση που είχε η μητέρα μου με τον πατέρα της προ τριάντα ετών αναφέρθηκαν τα εξής από τον ίδιο «Θύγατερ, αν η αριστερά ανέβει στην εξουσία θα καταστρέψουμε το Έθνος». Ο ίδιος ο παππούς μου ήταν αντάρτης στον Εμφύλιο και τους γνώριζε από την καλή και την ανάποδη. Γνώριζε ότι για την αριστερά δεν υπάρχει η έννοια του Έθνους, άρα δεν υπάρχει και προδοσία απέναντι στο Έθνος. Το μόνο που υπολογίζουν είναι η ιδεολογία τους που τα υπερβαίνει όλα.

Εμείς και ο γραφών δυστυχώς, πιστεύοντας στην ελπίδα για ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον, ανεβάσαμε στην εξουσία την αριστερά με τα γνωστά αποτελέσματα. Ευελπιστώ ότι αυτή η πράξη μας να μην καταστρέψει το έθνος.

ΥΓ 1: Με την υπογραφή του προσύμφωνου των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, αυτό το κείμενο καθίσταται παράνομο.

ΥΓ 2: Με την υπογραφή του προσύμφωνου των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, μετασχηματίζεται επίσης το εξής σύνθημα

«ο λαός δε ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», σε

«το Έθνος δε ξεχνά τι σημαίνει αριστερά».