Ο Πιερικός Αρχέλαος έκλεισε φέτος τα 10 χρόνια

1041
Ο Πιερικός Αρχέλαος έκλεισε φέτος τα 10 χρόνια

Ο Πιερικός Αρχέλαος έκλεισε φέτος τα 10 χρόνια

Άρθρο του Χρήστου Ξηρομερίτη

Ο Πιερικός Αρχέλαος έκλεισε φέτος τα 10 χρόνια όπου τα 2 μεγαλύτερα σωματεία της πόλης συνενώθηκαν κάτω από ένα όραμα για μια κοινή πορεία στον χώρο του μπάσκετ. Σε όλη αυτή την πορεία, ο σύλλογος συμμετείχε για 9 χρόνια στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και της Α2 κατηγορίας ανδρών, γεγονός που δεν είχε ξανασυμβεί στην μπασκετική ιστορία της πόλης.

Όλη αυτή η προσπάθεια, αγκαλιάστηκε από το φίλαθλο κοινό της πόλης, αλλά η μεγαλύτερη ανταμοιβή για τον σύλλογο ήταν η εμπιστοσύνη των γονέων στο πρόγραμμα της Pierikos Arhelaos Academy, όπου στη δεκαετή διαδρομή, πάνω από 3.500 παιδιά συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες.

Πάνω σε αυτό το μοντέλο, ο Πιερικός Αρχέλαος έχει να επιδείξει 3 αθλητές που συμμετέχουν στις κορυφαίες κατηγορίες ανδρών (Τσαλμπούρης, Φακοπουλίδης, Τσιρογιάννης) και αποτέλεσαν αναπόσπαστα κομμάτια των μικρών Εθνικών ομάδων. Σε αυτή την ομάδα αθλητών του συλλόγου προστέθηκε και η Ξανθίππη Καρατάσιου που κλήθηκε στην Εθνική κορασίδων για 2 φιλικούς αγώνες προετοιμασίας.

Επιπλέον, ο σύλλογος συμμετείχε σε 4 Πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων, γεγονός που την καθιστά μια από τις κορυφαίες επαρχιακές ομάδες στο κομμάτι της ανάδειξης και βελτίωσης νέων αθλητών. Στηριζόμενοι σε αυτή την τεχνογνωσία, ο Πιερικός Αρχέλαος επιστρέφει στο ανδρικό τμήμα με τη συμμετοχή του στην Α΄ΕΚΑΣΚΕΜ. Πρωτοστάτης σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Θανάσης Τοπούζης που προήλθε ως αθλητής από τις ακαδημίες της ομάδας και έχει ήδη να επιδείξει στην προπονητική του καριέρα το περσινό πρωτάθλημα Εφήβων Κεντρικής Μακεδονίας και την 2η θέση στο πρωτάθλημα Β’ Ελλάδας.

Κορμός του νέου ξεκινήματος είναι νεαροί αθλητές που ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 18 έτη και προέρχονται όλοι από τις ακαδημίες του Πιερικού Αρχέλαου. Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζει και το γυναικείο τμήμα με τη συμμετοχή του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Α2 γυναικών υπό τις οδηγίες του Στέλιου Χατζηιωάννου. Ο βασικός κορμός της ομάδας  είναι το τμήμα νεανίδων που την προηγούμενη χρονιά- και για 1η φορά στην μπασκετική διαδρομή της πόλης- συμμετείχε στο Final – 6 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

Λίγο πριν το ημερολογιακό κλείσιμο του 2018, ο σύλλογος πανηγύρισε το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα νεανίδων Κεντρικής Μακεδονίας και διατήρησε το αήττητο του από το 2016! Όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί, αν η πόλη δεν αγκάλιαζε την προσπάθεια του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια. Η σχέση εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί ανάμεσα στο φίλαθλο κοινό της πόλης και όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα από οποιοδήποτε πόστο, μπορεί να δώσει ξανά τη δυναμική που χρειάζεται ο σύλλογος για τις νέες προκλήσεις. Ο Πιερικός Αρχέλαος επιστρέφει, διατηρώντας ακέραιο το όραμα, τη δυναμική και τη γνώση που χρειάζεται για την επίτευξη των στόχων του!